hannacaroliine.blogg.se

Hej mitt namn är Hanna och jag är en tjej på snart 24 år. På min blogg kan du följa mig i mitt vardagliga liv och i mitt hästliv. Jag kommer att skriva om min häst, träningar och tävlingar och sen om mitt vanliga liv som är utanför hästeriet.

Ingen tävling idag

Kategori: Allmänt

Usch det ligger någon förbannelse över mig och Flipper när det gäller tävling. Nu har han ett svullet öga och en liten skugga i det så nu måste vetrinären komma och kolla på det. Får hoppas att det inte är någon fara. jag anmälde mig till Norf på söndag istället så det blir tävling i helgen istället. Hoppas jag iallafall. :) Vi hoppa igår och Flipper hoppa allt, men jag fick tugga lite grus men det var när Malin la över ett täcke över ett hinder så bocka han till efter och min sadel var hal och då kunde jag inte hålla mig kvar. jag ska beställa amerigo smörjet så sadeln blir mjuk snabt nu.

Imorn är det dax!

Kategori: Allmänt

Imorn är det tävlingsdax, börjar bli lite nervös. Men det är skönt att det är en pay and jump. Jag ska bara starta en 80 cm klass och det känns bra. Hellre att det är för lätt första tävlingen än för svårt.


Hoppträningen gick super!

Kategori: Allmänt

Igår var jag på Marby och hoppade som jag berättade igår. Vi hoppade bana. Det kändes skönt eftersom vi ska till Åby på onsdag. Träningen gick bra, jag måste bara fram lite mer med honom och hålla om honom. Jag är inte riktgigt van vid det ridsättet då min andra häst var lite mer av en kanonkula och klart man måste hålla om med benen jämt men det blir ändo ett helt nytt ridsätt på Flipper. Men så fort jag gör som jag ska så går det så jäkla bra. Så det känns skönt!

Så det känns bra inför onsdag att ha varit iväg en sväng. Så jag ska försöka åka iväg någongång varannan vecka i allafall så han får se lite annat än hemmaplan.

Ikväll blir det somsagt utgång med Lollo och imorn ska jag träffa Gabbie och tjejorna! Ska bli väldigt roligt.

Idag är det hoppning på schemat!

Kategori: Allmänt

Idag ska jag hoppträna på Marby. Jag har sån tur att jag får åka till Pelle och Viktor när jag vill och rida. Jag uppskattar verkligen det, det är svårt att rida där jag står där vi inte har något ridhus... Får se hur jag gör i vinter ;).

Fick precis veta att jag kommer hoppa lite bana :). Malin vet precis vad jag och Flipper behöver. Det är skönt att ha en tränare som verkligen bryr sig om än och lägger ner energi så som Malin gör:)

Så vi är redo för tävlingen på onsdag :D

I helgen åker min älskling till Holland på Mysteryland med Ante och Lillis. Hoppas dem sköter sig annars har dem tre arga flickvänner som väntar ;) haha.

Så på fredag blir det party med Lollo, vet inte om det blir någon mer, på lördag vet jag inte vad som händer, jag är ju gräsänka i helgen så något kul blir det på lördag med ;).

Höst

Kategori: Allmänt

Snart är det höst, jag gillar faktiskt hösten. Man slipper alla tråkiga flugor och bromsar i stallet och det är så himla skönt. Sen fyller min sambo år och jag med! Min sambo och hans kompis Oskar ska antagligen ha en gemensam födelsedagsfest i Spanien! Hoppas det! Skönt att åka till Spanien i några dagar;).

Jag har börjat tänka på vad människor kan förändras och vad man växer ifrån varann. Men det är ju en del av livet det med. Vissa träffar en kille och blir så tråkiiiiga! Det är skönt att jag och min sambo inte har det så. Vi festar nästan jämt ihop och vi har nästan jämt roligt ;)

Vila

Kategori: Allmänt

Flipper ska få ta det lite lugnt idag och imorn. Han ska bara skrittas har ja tänkt, imorn får har stå helt och bara gå i hagen och loppa sig. Det känns inte som att han går framåt helt hundra.

I helgen blir det nog att åka till Pelle och hoppa lite. Ska hoppa för Malin på torsdag men får väl bli lite lugnt då så jag kan hoppa på lördag eller söndag med. Vet inte om dem är hemma men annars kan jag ta några skutt själv. Känner att Flipper måste få lite miljöombyte och se lite annat en bara hemmaplan. Sen ska Viktor testa Flipper, så ska vi höja upp lite så han får hoppa lite högre. Jag vill inte riktigt hoppa så jätte högt än så det får Viktor köra några gånger. (när Flipper är redo, alltså inte nu på ett bra tag)Det är alltid kul att se.

Jag ska ju hoppa för både Malin och Pelle i framtiden och viktor med, vem vet:)ag gillar båda så det blir en bra kombination. :)

Tyvärr så upptäckte jag att min första tävling inte blir Vikbolandet, det får bli Åby.

Först nu den 29 augusti blir det pay and jump 80 cm, sen blir det Åbys lokala tävling den 29 september tror jag att det var, då blir det en 90 cm. Vi tar det sagta men säkert uppåt i klasserna:)

Det här är min väg tillbaks och jag vill inte att det ska gå åt pepparn. Jag har en mycket fin häst med stor kapacitet och den vill jag ta vara på och inte stressa iväg.

Flugtäcke- dåligt köp

Kategori: Allmänt

Min mamma köpte ett flugtäcke till Flipper och jag hade inte en tanke på¨att det kunde vara dålig passform så att det skulle glida bakåt, han kan knapt röra sig i det så det känns verkligen som att kasta pengarna i sjön. Han ska ha det idag så får jag se hur det sitter. Så jag säger bara köp inte EQUI-GARDS FLUGTÄCKE!! Så j*vla dåligt rent utsagt. Ush det kosta ändo 600:- någonting ;( Jaja jag funderar faktiskt på om jag ska försöka få tag på dem och klaga direkt till dem....

Måndag

Kategori: Allmänt

Idag började jag jobba 9.30, himla skönt. Helgen har verkligen varit bra. I fredags var vi hemma hos oss och drack och hade det trevligt. På lördagn så var vi på kräftskiva hemma hos Carro och Linus. Det vart en riktigt bra kväll! Vi hade verkligen jätteroligt och jag tror mitt lag kom ty 2 eller 3a.

I fredags hoppträna jag också. Det gick bra. Jag känner nu att jag är lite ringrostig, jag har ju faktiskt haft uppehåll från hästarna i 4 år nästan innna hag köpte ny igen. Så det är klart att det blir lite missförstånd mellan mig och hästen men han sköter sig:) För att inte har hoppat på så många år så tycker jag inte att vi ligger så långt efter Trissan som har hållt igång i dem fyra åren som jag inte har ridit något alls. Det är skönt!

Jag undrar om Flipper ska få ta det lite lugnt ett par dagar nu. Han har verkligen skött sig bra och jag tycker nog att han är värd lite vila så det inte blir för mycket för honom. Jag vill verkligen att allt ska gå i lagom takt för honom så han inte känner sig stressad.

Helg!

Kategori:

Gud va skönt me fredag! Slutar tidit idag:) Ska ut till stallet och först hoppträna och sen kommer Marting Langner och ska sko Flipper! Han kan inte så mycket svenska så det här kan bli kul;) Tysks o engelska är det som gäller haha. Han kan lite svenska sa Malin så det är skönt!

Hoppas att vädret håller i sig hela helgen nu!!

Igår va ja och älsklingen på brasseriet och åt! Supermysigt! Jag åt fiskgryta som ni ser bild på här under.

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3845140/images/2012/pic_502e141fddf2b33712000054.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/3845140/images/2012/pic_502e141fddf2b33712000054.jpg" class="image">

Hästlös

Kategori: Allmänt

Idag är jag hästlös, jag har ju sagt att jag har velat ha hjälp med Flipper en gång i veckan. Så nu kommer Elvira en tjej i stallet hjälpa mig. Hon kör horsemanchip "tror jag det stavas" och hon har gjort det några gånger när jag har varit med och är verkligen duktig. Jag tror Flipper tycker att det är roligt att få testa något annat än att bara bli riden. Så hon ska köra på det 1 gång i veckan och även mocka och göra mat.

Jag kan verkligen lita på henne och det känns väldigt skönt.

Så ikväll när jag kommer hem vet jag inte vad jag ska hitta på. haha. Ska nog bara ta det lugnt. Vi var ute och åt igår och vi kom inte hem förns elva och med lite vin i kroppen så känner man att man blev lite extraseg idag;) På lördag vankas det kräftskiva hos Carro och Linus. Kommer bli riktigt niice. Jag fick ju ta med mig lite kompisar och det blev en del, hoppas inte för många, det är många som vill med haha. Har fått sålla bort vissa;) haha skoja bara. Vi var på samma ställe i midsommras och det var så himla kul!

Onsdag

Kategori: Allmänt

Jag är så himla seg idag, känns som jag skulle kunna somna stående. Igår fick Flipper somsagt ett flugtäcke av min älskade mamma. Han kommer nog tycka det är jätteskönt. Ja kom på att jag hade lite bilder från Flippers första hoppträning efter ca 4 månaders vila från hoppningen. Ni får ursäkta hur jag ser ut haha. Det har varit jättenyttigt att jobba mycket bommar och inte hoppa något högt. På Fredag tror jag nog vi skulle hoppa en vanlig bana men Malin kommer nog ha med bommar.:) Ikväll blir det ut och äta med Älskling och hans kompis Ante och hans tjej. Blir nog trevligt.

Bildbomb

Kategori:

Tisdag!

Kategori: Allmänt

Idag blir det en mycket lång dag på jobbet, 7.30-17 men jag får gå hem 14.30 på fredag. Jag älskar att inte jobba kvällar och helger. Man får ju ett helt annat liv.

Hoppträningarna har gått mycket bra. I fredags var Flipper väldigt pigg och tagga riktigt mycket. På söndag gick det jättebra och allt bara flöt på. Vi var mer beredda på att han skulle få hoppa av sig men han var kolugn.

Han ska få ett flugtäcke idag, för han har fått såna blinningbett så ja tänkte att ett flugtäcke kommer hjälpa honom. Min kära mamma är så snäll så hon åker och köper ett på sin lunch.

Idag får han vila och bara gå och njuta i hagen.

Sen blikr det hoppning på fregad och då kommer även Martin Langner och ska sko honom. Han ska tydligen vara jätteduktig så det ska bli kul! :)

Skitväder

Kategori: Allmänt

Det är verkligen riktigt skitväder i Sverige. Skulle ha hopptränat idag men det blev inställt pga vädret. Ridhus skulle inte vara helt fel nu. Men man får anpassa sig efter vädret. Det blir att skritta en sväng med Carro idag istället och imorn när det SKA vara fint väder så ska vio hoppa. Hoppas vi får hoppa lite bana :) Ikväll kommer det komma filmer, JAG LOVAR!! :)

Mitt andra liv utanför hästeriet står ganska still, hinner inte med något i veckorna men det är tur att man har kompisar i stallet som man umgås med i stallet och på fritiden. Jag skulle aldrig vilja stå i ett litet stall, så himla osocialt och tråkigt. Men vissa gillar sånt. I helgen blir det att fira Lollo och Lisa, får se vart vi ska vara o så.

Jag fick en fråga över mejlen om jag alltid använder säkerhetsväst, och det gör jag. När jag köpte Flipper så visste jag om att han var svår att rida in och allt möjligt. Men jag visste inte att han hade haft sadeltvång. Så i början när jag hade honom så hade jag inte säkerhetsväst då jag inte visste att han hade sadeltvång. Men så var det en dag jag tyckte han reagera lite när jag spände sadelgjorden men tänkte inte mer på det. Sen när jag hoppa upp så stod han still, han hinner ta två kliv framåt och sen braka helvetet lös. Han flög upp ca 2 meter upp i luften, jag såg över transporttaken, och jag höll mig två bocksprång men sen gav jag upp och ramla av och damp i backen med ryggen först. Efter den smällen så har jag oftast säkerhetsväst då en mamma var där och såg allt som jobbar som sjuksyster sa att jag skulle ha brutit ryggen om jag inte hade haft väst... Men han har inte visat något efter den gången.

Så jag känner att väst är en billig livsförsäkring:)

Lång dag idag

Kategori: Allmänt

Idag ska jag jobba 7.30-17 så det blir en lång dag, det är väldigt lugnt på jobbet så det känns så segt. Igår träna jag dressyr för Malin gick helt ok. Först när jag kom till stallet så ösregna det och eftersom att vi inte har något ridhus så kändes det inte så jättekul men det slutade efter ett tag så jag slapp regnet (men man saknar ridhus sådana dagar) Han fick kämpa då dem hade djupharvat paddockarna, det var jättebra. Det blev lite söndagstempo men det var ok igår pga djupa underlaget. Det blev ett riktigt styrkepass för Flipper men det behöver han. Ikväll om jag inte är för trött kommer det upp lite filmer på lite olika träningar.

Idag ska Malin tömköra honom och imorn är det dags för hoppträning.

Inte min morgon!!

Kategori: Allmänt

Jag har glömt min mobil hemma, har väl aldrig hänt typ!! Idag blir det kanske lite dressyr/Hoppträning. Får se om Carro kanske kan filma med sin telefon och sen skicka till mig. Jag vet nu iallafall hur man lägger upp filmer på bloggen, jag ska göra en riktig filmbomb istället för bildbomb ikväll eller imorgon :) Då får ni se vad vi har pysslat med när vi har hoppat :)

Hoppträning!

Kategori:

Igår var det hoppträning, Flipper gick bra, han är lite svag i höger varv men han kämpar på som alltid. Jag snurra till det några gånger men vi fick till det någrs varv, det var först fyra bommar sen göra en volt och hoppa över ett litet räcke sen tillbaks in på rakt spår och sen volt igen och hoppa över ett annat räcke. :) Idag var ja, flipper ute och gick med carro o torsten! Mysigt! Nästa gång vi ska hoppa ska jag sätta hela banan perfekt!! Ha en trevlig lördag nu!!

Hoppträning!

Kategori: Allmänt

Idag blir det hoppträning. Får se vad Malin har hittat på att vi ska göra för kul. :). Jag är lite sugen på att hoppa en liten bana och få känna på det. Vi har jobbat med mycket bommar och det är jätteroligt men idag är jag sugen på lite mer bana.
 
Jag blir så irreterad på vissa människor som man har runt sig i te x stallet. Vissa tror att dem kan ha vilken attityd som helst. Jag nämner inga namn men jag tror personen förstår om den läser det här. Jag är nästan jämt glad och hälsar och allt. Klart jag kan fräsa ifrån men oftast skäms jag så mycket när jag gör det så jag blir extra trevlig mot persnonen efter. Medans en person tror hon kan ha vilken attityd som helst bara för att hon har en dålig dag, bit ihop för tusan och va lite trevlig. Men jag blir som en fjortis igen och känner att henne behöver jag inte prata med mer. För jag tänker då inte särbehandla folk som har en dålig attityd vissa dagar och bara tror att alla ska tycka synd om henne. Jag blir så förbannad på snorungar med attityd.
 
Men dem resten av de 99 % i stallet är alltid glada!! Det är verkligen en härlig atmosfär förutom den personen som jag känner att jag är så trött på..
 
Julia i stallet  ska hjälpa mig med en header så snart min tränare Malin har tagit lite porträttfoton på mig och Flipper. Kul att hon måste träna på att ta kort och att jag får massort fina kort:) Besök gärna Julias blogg om hennes lilla ponny och henne på Julia.
 
 

Bloggsugen?1?

Kategori: Allmänt

Gud va jag bloggar idag, haha. Idag kommer min kära tränare hem från falsterbo där hon har varit hos sitt sto som hon avlar på. Om jag inte minns fel skulle hon betäcka Diva som hon heter med Hinsgten Zack. Men imorn blir det hoppträning, jag har verkligen varit sugen på det hela veckan. Jag fick en inbjudan idag till Åby ridskola Pay and jump och där ska jag nog vara med den 29/8 om vi är redo för det. Det blir nog bara en 90 cm klass då för vår tanke med Flipper är ju som jag har sagt innan att han ska få börja om sin hoppkarriär lite.
 
Nu ska jag snart äta lunch! Blir en sallad från Ica, förresten så är Ica i finspång jättefräsch. Man får välja hur många ingredienser som helst och man tar inte själv, det är personal bakom disk som fixar. Jag tycker det är så äckligt att köpa såndär sallad man tar själv. Tänk hur många som har tagit med fingrarna på allating som är där...:S
 
 
 
 

Kategori:

Ett liter kort på min älskling samt ett kort på mitt "nya" hår:)

Torsdag

Kategori: Allmänt

Snart är det fredag. I helgen blir det lugnt, blir att ha utsläpp för första gången sen jag flytta tillbaks till Smedby gård. Som tur är så är det ju inte så många hästar inne. Får se om jag ska ha det i vinter med, det är ganska skönt att slippa det, när alla ska ha täckesbytningar och allt. Det roliga är att min häst har nästan mest på sig känns det som. Så jag borde ju inte säga något.
 
Igår var jag hos frissan somsagt och blev blondie. Jättesnyggt!
 
Flipper fick stå igår, han hadde tydligen blivit jagad utav Apachee väldigt länge så dem var tvugna att byta hage på Flipper och Torsten. Så nu får inte Flipper och Torsten gå med Appachee längre. Känns dumt att chansa när han har varit skadad så länge och Torsten är minst lika rädd som Flipper för honom. Så nu får Flipper, Torsten och Milan gå i samma hage.
 
Igår stod vi och prata i stallet och vi stod och prata om uppfostrade hästar, visst finns det väldigt ouppforstrade hästar exempelvis min kära vän Carros häst Torsten, ja vet hur mycket Carro kämpar med honom men jesus, han har blivit lite bättre att ta in från hagen men i början så sprängde han grinden och sen när man väl tog in han och Flipper ihop så drog han rakt in i boxen och brydde sig inte om mig. Inte för att jag menar att min häst är perfekt men han står kvar och väntar fast hans boxdörr är helt öppen och han ser att han har  mat där inne. Det är otoligt skönt att ha en häst som det oftast räcker med att säga till en gång och han förstår.
 
Jag är så himla glad att jag inte har haft någon semester denna tråkiga sommar. Kul att ha sin semester nu när det har varit skitväder i stort sett hela sommaren. Klart det är skönt ett tag men jag lider med alla som inte har något kvar till i vinter att ta ut. Då tänker jag ta en sista minuten och ha det skönt. Det måste ju seriöst vara den sämsta sommaren någonsin? Eller på många år iallafall.  
 
 
 
 

Idag ska jag bli fin

Kategori: Allmänt

Idag ska jag till bästa Jenna på frisör och skönhetssalongen Face and Hair som ligger på G:a Rådstugugatan 52.Jag har gått hos Jenna i ca 3 år. Hon är verkligen grym på att färga hår. Jag gör ju inte så himla mycket mer än att färgar mig blond, men när jag hade löshår så färgade hon och fixade så att det inte syntes att det var löshår. Hon är verkligen grym. Sist jag var hos henne så la jag i lite röda slingor och då tyckte jag själv att jag gjorde världens grej. Den här gången ska jag inte vara så vild, det får bli min vanliga blonda färg om inte Jenne insisterar på att göra något annat. Jag förstår inte hur folk vågar färga sina hår själv. När jag var platinablond så färga jag det själv, och då hade jag en påse på huvudet för att jag skulle bli blondare. Jag var verkligen vithårig, lägger upp en bild under från balen för 5 år sedan när jag var så blond. Men håret blir verkligen slitet efter att man har hållt på med att bleka så länge.
 
Igår så red jag Flipper en kortis i paddocken. Han får gå korta intensiva pass nu ett tag, för han verkar tycka et roligare då. Han börjar kännas riktigt pigg, när jag fick honom så var han inte alls framåt så som han är nu.  Funderar på om jag ska åka till Pelle och hoppa någon dag. Men dem är tydligen i Kristanstad. Kul och åka och hoppas lite för honom.
 
Här under är en bild på mig från 2007 när jag var platinablond. ackvare en påse över huvudet vart jag så blond ;)