hannacaroliine.blogg.se

Hej mitt namn är Hanna och jag är en tjej på snart 24 år. På min blogg kan du följa mig i mitt vardagliga liv och i mitt hästliv. Jag kommer att skriva om min häst, träningar och tävlingar och sen om mitt vanliga liv som är utanför hästeriet.

Medryttare??

Kategori: Allmänt

Jag är i valet och kvalet om jag ska skaffa mig en medryttare. Det är ju så jobbigt om det skulle vara en person som försöker ta över. Jag vill ha en person som bara vill rida ut i skogen och ha det mysigt. Då jag vill sköta all träning själv. Såklart kommer personen få rida i paddocken ibland men i första hand i skogen.
 
Om någon är eller känner någon som är intresserad så mejla [email protected]

Tisdag!

Kategori: Allmänt

Skönt att dagen gick snabbt igår. Trodde jag inte att den skulle göra.
 
Helgen var det full fart med festande. I Fredags grilla vi och drack och på Lördan så var det fest hemma hos Lina. Det var verkligen supertrevligt. Jag gick sen ut med Lisa och Lollo til Puls. Men nu var det nog sista gången jag gick till Puls. Det känns att man är för gammal för det stället. Skönt att Lisa och Lollo fyller 23 snart så vi kan gå till Hugoi istället.
 
Flipper har fått tagit det lugnt nu, det blev hårt med träningar förra veckan. Jag har gjort så att jag rider ca 20- 25 minuter och ganska intensivt. Jag försöker rida ut så mycket som möjligt men nu när min kära vän Trissan är i Grekland och Carro jobbar kväll så har jag inte så många andra att rida ut med. Vi är ju bara sisodär 25 personer i stallet men jag träffar typ bara 4-5 stycken när jag är där.
 
Jag har i allafall sålt min sadel till Eva nu och det är skönt att bli av med den så jag inte behöver den.
 
Flipper har ju fått en fin Amerigo Vega sadel, som jag har hört är den bästa unghästsadeln så det känns ju som att jag har gjort ett bra klipp. 
 
 

Gårdagens träning!

Kategori: Allmänt

Igår gick det jättebra när vi hoppa. Alla hästarna skötte sig fin men man fick ju hjärtat i halsgropen när Carro och torsten hoppa serien, gick lite snabbt. Men hästarna skötte sig och vi med. Vi började med att travhoppa och det gick bättre än vad jag trodde, vi red över dem två hindrena som var snett igenom och gjorde en volt emellan hindrena. Man landa i galopp och skulle sakta av till trav i volten och sen komma på andra hindret.
 
Sen hoppa vi en serie som vi red in i trav och vi började med två hinder och jag avsluta med en trekombination. Dem andra hoppa med studs på slutet men Flipper är ju inte 100 % igång än så det fick räcka med tre hinder. Efter det så kom det en långsida med tre kryss och sen markbommar, gick lite snabbt men Flipper började bli trött då och han tycker det är så kul. Men han skötte sig lika bra som alltid. Han är en väldigt dyr häst nu om ni förstår :).
 
Min älskade sambo var med och filma, det var mycket snällt av honom. Det är alltid kul att se sig själv på film efter att man har tränat. När jag fattar hur man lägger upp filmer här på bloggen så kommer ni få se.
 
Igår fyllde min pappa år och han fick ett träd som heter Thailändska rosor som dem ska sätta nere i deras rabatt. Så åt vi god mat och god efterrätt.
 
Idag kommer Linda Söderberg som är Flippers Equiterapeft och ska kolla igenom honom. Hoppas allt är bra nu!
 
Jag lägger in en bild på mig och Trissan när vi träna i Tisdags:)
 

Hoppträning

Kategori: Allmänt

Jag fick precis en hinderskiss av Malin som vi ska hoppa idag, det ser verkligen ut att vara jätteroligt.
 
Flipper kommer bli så lycklig när han får se bommar två dagar i rad. Han är inte riden så mycket över bommar innan verkar det som. Han brukar inte vara tittig på hinder men första gången vi skulle trava över bommar vägra han först att gå över, jag hade inte haft honom mer än någon månad eller två då. Men nu bryr han sig inget om bommar. Roliga hästar är, kan hoppa hinder på 1.30 men sen när dem ska gå över en markbom reagerar dem. Sen ska vi även använda dem nya skydden idag, han kommer vara så snygg.
 
Här under ser ni vad vi ska hoppa idag:
 

Nu är dem mina!

Kategori:

Idag har jag och Trissan ridit för Malin, vi red mycket bommar och det kändes väldigt bra idag. Flipper var otroligt fin! Imorn blir det hoppträning och sen blir att fira pappsen som fyller år! Idag hämta jag mina veredus carbon gel skydd! Dem är verkligen jättefina och väldigt bra skydd! Bild på dem kommer under!

Tisdag!!

Kategori: Allmänt

Idag är det bara 4 dagar kvar till helg, gud så lugnt jag har det på jobbet. Alla har semester, jag är van vid att jobba på hotell där det är fullt ös av barnfamiljer och liv på sommarn, måste väl erkänna att jag saknar faktiskt det. Men man måste gå vidare och testa att jobba med något nytt. Jag är receptionist fortförande men nu är jag på ett företag, väldigt stor skillnad.
 
Idag kommer Malin och ska träna mig och Trissan. Det blir dressyr med lite bomövningar om jag kom ihåg rätt sen imorn blir det lite hoppning. På Torsdag kommer Linda Söderberg (Equiterapeften) och ska kolla på Flipper. Hoppas han är helt fräsch nu så hon inte måste släppa på något så han blir mer skadad.
 
Jag har hittat en ny tävlingskavaj som jag vill ha, det är Equline kavaj Tech Isabelle, den kostar 5999:- och det känns lite halvtöntigt att köpa nu när jag inte änshar börjat tävla än.
 
 
Sen har jag även spanat in Pikeurs kavaj Shannon, riktigt snygg och inte lika dyr den ligger på 2195:- och det är mer överkomligt om ni frågar mig.
 
 
 

Härligt väder!

Kategori:

Vilket härligt väder det är idag! Igår var ja me familjen i linköping och mjölby! I mjölby var vi på sharpman och handla lite småsaker, lite kylgel som inte är karens på, en pike från mountain horse och hästgodis. Har nog aldrig köpt så lite när ja har varit där. I eftemiddag blir det att rida ut med carro o torsten! Imorn blir det dressyr o lite bommar för malin och sen hoppning på onsdag!

Fredag!!

Kategori:

Är på The lamp och dricker drinkar och ska snart äta! Imorn blir det sharpman med föräldrarna och då blir det shopping;)

Min tränare!

Kategori: Allmänt

Jag vill tipsa alla mina hästvänner om en otroligt bra tränare vid namn Malin Olsson.
Hon har verkligen gjort så mycket för mig, hade jag inte haft henne så hade inte jag och Flipper kommit såhär långt som vi gjort. Hon har en hemsida där det står om hennes tjänster, den hittar du på hennes blogg som jag har länkat högre upp. När jag skulle träna för henne för ca 4  månader sedan såg hon på långt håll att det var något som inte stämde med Flipper. Hans trav var som en ponnytrav, så vi böjde honom och så var han halt på båda tillslut. Eftersom att han var det så var det svårt att känna det när man satt på ryggen. Så hade inte Malin sett det så vet jag inte hur långt det hade kunnat gå. Men nu är han frisk och det är väldigt skönt. Så vill du ha en tränare med känsla och mycket bra kunnande om det mesta så tveka inte att kontakta henne.
 
 
 

Underbara häst!

Kategori:

Träningen gick super! Han var verkligen jättefin! Det blev det väldigt mycket bommar som var väldigt roligt och till sist avsluta vi med att hoppa en kombination som vi red in i trav och sen ett galloppsprång och sen ett räcke! Han skötte sig verkligen och jag ville bara hoppa mer men nästa vecka är det dax igen :)

Utkast: Jul. 19, 2012

Kategori: Allmänt

Idag ska det hoppas!

Kategori: Allmänt

Idag är det dax för Jag är mer än redo, blir nog inga svårigheter, allt ska bara gå lugnt och fint. Man kan ju alltid hoppas på det iallafall. Men det är jag och Trissan som ska hoppa ihop i allafall. Igår var jag och Carro ute i skogen och red, när jag fick Flipper så var han skogsriden en gång och han har inte varit så tittig och så men han håller sig gärna bakom den man rider ut med. Men igår skulle han gå först en bra bit. Nu börjar han verkligen tycka om att rida ut i skogen, i början var det som att han inte fattade riktigt vad han gjorde. Men han är en mycket lyhörd häst, galopperar vi så räcker det med så lite för att han ska bryta av, min gamla häst Marco var lite mer som en ångvält i skogen haha. Han skulle alltid vara först och mycket starkare.
 
Sen har jag gjort ett klipp av en gammal stallkompis. Jag ska köpa hennes Veredus skydd för 850:- och dem är bara använda ett par gånger! Älskar att göra klipp. Jag tycker dem skydden verkar jättebra och många som har dem säger att dem är kanon.
 
Jag älskar att shopa saker till min häst och mig själv, fast det var längesen jag köpte något som inte har med ridning att göra. Mamma tjatar alltid och säger att jag måste köpa något till mig själv som jag kan ha när jag inte är i stallet men varför ska jag det när jag spenderar mest tid i stallet och hinner knappt med något annat. 
 
Jag tror jag ska försöka tjata med mig antingen mamma och pappa eller sambon till Sharpman för att se om det finns något. Något som jag vill ha är SAMSHIELD hjälmen, men den som jag ville ha kostar runt 8000:-, kanske lite mycket men jag ska ha den någongång, så himla snygg. Sen har jag kollat ut svarta GPA kavajen som är så himla snygg med beige krage. Men nuförtiden får jag betala allt själv och det blir lite skillnad när inte mamma och pappa betalar längre... Men man ska väl lära sig att klara sig själv någongång.
 
Jag kom att jag inte har berättat något om mitt andra liv bredvid hästarna. Jag bor på Östra promenaden i Norrköping ihop med min sambo. Vi trivs bra och det är perfekt när man ska gå ut eller bara gå ner på stan en sväng, det ligger lagom centralt. Sen känns det som att alla bor i det området, helt sjukt! Man träffar folk hela tiden som kan känner.
 
Jag ska be Carro ta lite kort och Pappa att filma lite så ska jag lägga upp lite efter hoppträningen.
 
 Bilden under är när Flippers förra ägare hoppar honom, jag har inga bilder än på honom när jag hoppar, men det kommer idag eller imorn. Jag tänkte att ni kanske ville se hur han ser ut:)
 
 

Då ska jag med börja blogga

Kategori: Allmänt

Nu tänkte jag med ge mig in i bloggvärlden, men mest är det för att få skriva av mig lite, kan nog vara skönt.
 
Lite kort om mig, jobbar på siemens som receptionist och konferensvärdinna Jag kommer skriva mycket om min häst och tävlingar som jag hoppas att komma iväg på. Sen kommer det stå om mitt "andra liv" utanför hästeriet såklart.
 
Jag äger en häst som heter Flipper. Han är ett svenskt halvblod e. Feliciano u.Gbuertha ue. Joost.
 
Han är min lilla grålle. Innan han kom till mig har han först varit hos Li Krog som red in honom tillslut, han var en riktig liten bråkstake och åkte tydligen av "några gåner", vad jag har hört. Sen köpte jag honom av Jenny Ekblad och Ulf Bylander. Hos dem hade han varit snäll enligt dem i allafall. Han har gått LA med Jenny. Han har haft ett stressat liv innan han kom till mig. Han är inriden som 5 åring och gick från 90 cm till 1.20 cm på bara några månader och på det hade han inga muskler. Jag fick antagligen ta smällen eftersom att han blev skadad i början på året i Mars. Han har varit halt på alla fyra benen och har haft ont i ryggen. Jag har haft equiterapeften Linda Söderberg ute och hon tyckte att det var väldigt lustigt att en så pass omusklad häst har gått så höga klasser. Men det är klart att man får mer för en häst som har nollat 1.20 än en som har gått 90 cm. Så nu är min bebis frisk igen och ryggen är bra. Han har även fått en ny sadel, en amerigo, bästa sadeln.Min sadelutprovare trodde att Flipper aldrig har haft en sadel som har legat bra på honom men nu har han det.
 
Han har börjat bygga riktigt fina msukler nu och han är en helt ny häst som många tycker, han får gå i stora fina hagar med sina kompisar och äta gräs. Han var ju så smal när jag fick honom så det första Lotta  sa var att ta så mcyket ensilage du vill, han måste gödas upp. Det har han gjort kan jag lova.
 
Jag tränar i vanliga fall för Pelle Melin, han känner mig väldigt bra och vet oftast när det är nog. Pelle är även en god vän till familjen, då mina föräldrar är delägare i Maxwell som Viktor tävlar nu och han är TILL SALU om någon är intresserad.
 
Sen hann jag träna för Lotta Björe en gång och hon tyckte Flipper var en väldigt fin häst. Det är alltid kul att
höra.
 
Min dressyrtränare även lite hopptränare Malin Olsson är det bästa som har hänt mig och Flipper. Tackvare henne så vet jag hur jag ska lägga upp allt efter att han har varit skadad en ganska lång tid. Jag har aldrig varit med om att en häst är skadad mer än ca 6 veckor. Det är hennes dressyrlektioner som ger väldigt mycket för mig och Flipper, han hade inget vidare grundtempo i början men nu har han det.  Så hon är guld värd.
 
Så nu satsat jag på att starta min första tävling 15 september på Vikbolandets RF, jag rider för dem så då känns det lite som på hemmaplan.

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt

Mitt första inlägg.